دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی واکنش وزارت خارجه به بازداشت اتباع ایرانی مقیم آمریکا رایزنی وزیران امور خارجه ایران و چین نشنال‌اینترست: الجولانی برای حفظ حکومت خود تروریست‌ها را جذب ارتش سوریه می‌کند سرپرست جدید سرکنسولگری افغانستان در مشهد کار خود را آغاز کرد موج گرمای شدید در اسپانیا جان بیش از ۱۰۰۰ نفر را گرفت درخواست عراقچی از شانگهای برای حمایت از ایران در برابر تجاوز آمریکایی-صهیونیستی ادامه بارش‌های سیل‌آسا در پاکستان؛ ۱۱۱ کشته و صد‌ها زخمی تاکنون سفارت ایران در لبنان: شایعات درباره ناامنی در کشور، جنگ روانی اسرائیل است السودانی: ایران کشوری مهم در منطقه است و روابط راهبردی عمیقی میان ماست لاوروف در دیدار با عراقچی: زمان گفت‌و‌گو با ایران درباره تحولات فرارسیده است

اعتراض علی‌اف به تسلیح ارمنستان توسط فرانسه

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز سه شنبه فرانسه را به تسلیح ارمنستان متهم کرد و گفت، فرانسه در حال بی ثبات کردن قفقاز جنوبی است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۰۱ آذر ۱۴۰۲ - 2023 November 22
کد خبر: ۲۱۴۷۹۵

به گزارش راهبرد معاصر، رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز سه شنبه فرانسه را متهم کرد که با ارسال تسلیحات به ارمنستان، شرایط را برای جنگ جدید در قفقاز جنوبی ایجاد کرده است.

 

به گزارش خبرگزاری «رویترز»، «الهام علی اف» رئیس جمهور جمهوری آذربایجان در نشستی درباره استعمار زدایی در «باکو» پایتخت این کشور گفت:«فرانسه نه تنها مستعمرات گذشته و حال خود، بلکه منطقه ما، قفقاز جنوبی را با حمایت از تمایلات جدایی‌طلبانه و جدایی‌طلبان بی‌ثبات می‌کند.»

 

فرانسه اعلام کرده که با قراردادهای جدیدی برای تامین تجهیزات نظامی به ارمنستان موافقت کرده است. ارمنستان برای تقویت سامانه پدافندی موشکی خود قراردادی با فرانسه برای خرید سامانه موشکی برد کوتاه «میسترال» امضا کرده است. این سامانه موشکی ویژه هدف گیری اهداف برد کوتاه است. «سباستین لکورنو» وزیر دفاع مسلح فرانسه اخیرا در گفت‌وگو با خبرنگاران در شهر «پاریس» گفت ارمنستان سه سامانه راداری «مستر-۲۰۰» نیز خریداری خواهد کرد.

 

علی اف گفت، فرانسه با تسلیح ارمنستان، سیاست نظامی را اجرا و زمینه را برای شروع جنگ‌های جدید در منطقه آماده می‌کند.

 

دولت فرانسه تاکنون واکنشی به اظهارات تازه علی‌اف نشان نداده است.

 

جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان سه دهه است که بر سر منطقه قره‌باغ کوهستانی با هم درگیر بوده‌اند. ماه سپتامبر، جمهوری آذربایجان عملیات برق‌آسایی را برای پس گرفتن این منطقه که در سطح بین‌المللی متعلق به باکو شناخته می‌شود اما از دهه ۱۹۹۰ توسط ارامنه تحت حمایت ارمنستان کنترل می‌شد، انجام داد. این عملیات به کوچ دسته‌جمعی اغلب ۱۲۰ هزار ارمنی قره‌باغ به ارمنستان منجر شد.

 

رئیس جمهور جمهوری آذربایجان روز دوشنبه نیز در نشست خبری با همتای عراقی خود از صلح مبتنی با عدالت با ارمنستان و به رسمیت شناختن تمامیت ارضی و حاکمیت هر دو کشور سخن گفت.

 

رئیس جمهوری آذربایجان در نشست خبری مشترک با «عبداللطیف جمال رشید» رئیس جمهور عراق در شهر «باکو» گفت که سیاست استعماری کشورهای جاه طلب در درجه اول مسلمانان جهان را هدف قرار داده است.

 

وی در خصوص آینده مذاکرات با ایروان نیز گفت:«ارمنستان باید آینده خود را بر اساس منافع ملی برنامه ریزی کند، نه بر اساس جاه طلبی‌های کشورهایی که از منطقه ما دور هستند، به ویژه کشورهایی با گذشته خونین استعماری.»/ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار